Boka Tid Priser

Tatueringsborttagning med Q switchad Nd:Yag-laser

Tatueringsborttagning med Q switchad Nd:Yag-laser. Behandlingen innefattar en laserstråle som slår sönder pigmentet i tatueringen
Det krävs oftast flera behandlingar för borttagning av tatueringar.
Hur många som behövs avgörs av storleken på tatueringen och vilka färger som använts.
Antal behandlingar för att ta bort tatuering beror på mängd och typ av bläck som använts och djupet av bläcket i huden.
I genomsnitt kräver borttagning av professionella tatueringar 6 till 9 sessioner,
Lämpligt intervall mellan behandlingarna är 8-10 veckor.

Faktorer som spelar in när man tar bort tatueringar

Faktorer som påverkar resultatet är: färg, färgfabrikat, tatueringens ålder, djupet, konturer, lager på lager, genetiska anlag(ärftlighets faktorer) ditt allmänna hälsotillstånd(ex hur dina vita blodkroppar lyckas ta hand om färgpigmenten), läkemedel, m.m. Vilket innebär att det är väldigt svårt att ange hur många behandlingar som kommer att krävas för att uppnå ditt mål. B

Färgen

Svart, blå/svart och mörka färger är alltid enklast att ta bort medan ljusare färger kräver flera behandlingar.

Djupet

Om du haft otur vid val av tatuerare så kan det vara så att han/hon placerat nålen på fel djup i huden. Av den anledningen blir det inte samma starka effekt från lasern.

Genetiska anlag

Alla är unika och det gör att våra kroppar reagerar med viss variation på behandlingen. De vita blodkropparnas förmåga att städa bort de laserbehandlade tatuerings pigmenten kan vara hög eller låg.

Konturer

Tatueringar med mycket konturer kan kan behöva flera behandlings tillfällen innan man känner sig nöjd med resultatet. Det beror på att konturerna sitter djupare i huden än resten av tatuerings färgen då eventuellt en annan nål använts.

Vilken typ av laser använder ni?

Vi använder oss av Q-switchad Nd-YAG laser som är ledande inom medicinsk laserutrustning. Om man gör en sökning via Internet så ser man att det är den typen av laser som är vanligast bland laserkliniker, som tar bort tatueringar.  Utrustningen är självklart CE-Medical Godkända. 

Vad händer efter behandlingen?

Den omedelbara effekten på tatueringen kan se ganska dramatisk ut. Den blir helt vit och det ser ut som om den försvunnit helt, men detta är bara tillfälligt. Vätskan i vävnaden förångas och samlas precis under huden vilket skapar en vit yta. Vätskan försvinner efter ca. 30 min och då framträder tatueringen igen.

Därefter blir det en rodnad i huden och den brukar försvinna efter ett par dagar. En del får också små blåsor och senare viss skorpbildning på tatueringen under den första veckan men de försvinner efter cirka 2-4 veckor. Det är inte alla som får blåsor och skorpbildning, men det betyder inte att behandlingen fungerat sämre. Det kan jämföras med att huden reagerar olika när vi solar.

Kom ihåg att det är totalt förbjudet att pilla sönder och ta bort skorpor och blåsor. Dels för infektionsrisken men även för att undvika ärrbildning i huden. Rakning är inte heller tillåtet innan blåsor eller skorpor försvunnit.