Boka Tid Priser

Permanent Hårborttagning med Laser eller IPL

Vi använder en marknadens unika och mest effektiva Trippel Diodlaser för  Permanent Hårborttagning Lasern arbetar med tre olika våglängder (Alexandrite, YAG, och diodlaser) för att kunna behandla håret på tre olika laservåglängder och eliminera det. Det innebär att vi kan behandla i stort sätt alla hud och hårtyper.

Maskinen har en kylsystem vilket gör att behandlingen är nästintill smärtfritt!
Vid behandling förstörs cellerna som producerar hår genom att ljuspulser förs in i hårsäckarna. Metoden är mycket säker, den är väl testad, Alla våra apparater är CE-godkänd

Hur många behandlingar behövs?

Ett hårstrå växer under en viss tid för att sedan vila några månader innan det ramlar av.
Hår växer och vilar inte lika länge på olika delar av kroppen.
Detta betyder att när man behandlar ett område på kroppen så vet man inte vilka hårstrån som är i vilande fas (telogen, catagen fas) eller växande fas (anagen).
Det är bara hårstrån som befinner sig i tillväxtfas (catagen) som Lasern förstör hårroten på. (Ju mörkare och grövre hårstrån är desto bättre resultat får man.) För bästa resultat måste samma hudområde behandlas flera gånger. (ca 4-8ggr) Ibland mer eller mindre beroende vilket område som behandlas samt gener, hormoner, åldern spelar stor roll. Ca 1-3 veckor efter en behandling kommer en hel del av hårstråna att ramla av.
De hårstrån som befann sig under den aktiva växtfasen (Anagen) bör inte växa ut igen, medan hårstrån som befann sig under en annan växtfas kommer snart att börja växa ut. Efter drygt 6-8 veckor är det dags för nästa behandling.
Håret faller fläckvis och inte homogent över de behandlande områden. Trots att vi på Beauty care är mycket säkra på vår behandling med framgångsrika resultat för det mesta, är vi ändå återhållsamma med att lova våra klienter för mycket.
Vi brukar med gott samvete säga att vi inte kan säga något om antal behandlingar som skulle krävas för att nå optimalt resultat.
Vi säger till våra klienter att intervallet mellan behandlingarna ska vara minst 6-8 veckor, samt om klienten inte känner att hon/han får önskat resultat så skall de avsluta behandlingen eller åtminstone ta ett långt uppehåll.
Vi säger också att ca 70% resultat räknas som en lyckad resultat trots att vissa får mycket bra resultat.
I vissa fall en del hårstrån blir tunnare och ljusare efter ett visst antal behandlingar.

Är håret borta för all framtid?

En fullständig garanti kan man inte ge. Forskningen har visat att ett växande hårstrå som behandlats med IPL eller Laser inte växer tillbaka. Däremot kan håranlag som slumrat under år till årtionden aktiveras p.g.a. hormonell påverkan, t ex efter klimakteriet, graviditet och hormonella medicinbehandlingar. Detta rör sig då om nya hårstrån.

Vilka faktorer har betydelse för hårens slutliga utseende?

Ålder, etnisk tillhörighet, mediciner, hormonnivå och kroppsstorlek har betydelse för hårens längd, styvhet och färg. Hur mycket hår du för tillfället har, beror på hur många hår som är i tillväxtfasen och hur länge den fasen varar. Hur långt håret blir beror på hur fort det växer och hur lång växtcykeln är.

IPL Ellipse Hårborttagning

Vi har även Permanent hårreducering med IPL Ellipse Light SPT (Super pulse technology) har en kliniskt bevisad mycket god effekt för hårborttagning och hudföryngring.
Ellipse Light SPT från Ellipse A/C är erkänt effektivt, säkert och komfortabelt för patienten.
IPL-tekniken med Ellipse bygger på en hög intensiv ljus som dras till pigmenten i hårsäcken, ju mörkare håstrån desto bättre och snabbare resultat får man.

Skillnaden mellan IPL och Laser

Skillnaden mellan IPL hårborttagning och laser är att IPL utrustning ljuset har sina begränsningar, det når inte lika djupt vilket gör att djupliggande hårsäckar förblir opåverkade. Ryggen på män är ett klassiskt exempel där ljuset inte ger tillfredställande resultat. Med modern laserutrustning klarar den allt som mörka, ljusa, grova och tunna hårstrån och alla hudfärger. Behandlingen är dessutom näst intill smärtfritt.

Vaxning

Vi använder av oss Honungsvax
För att uppnå bästa resultat vid vaxning är det viktigt att längden på det hår som du vill vaxa är ca 5mm långt, dvs. minst 10-14 dagars utväxt
Första gången du gör en vaxning kan det göra ont, pga att håren är grova och sitter hårt i hårsäckarna. Gör du vaxning regelbundet kommer håren bli tunnare och inte sitta lika hårt därav känns det mindre. Vår rekommendation är att vaxa sig var 4: e till 5:e vecka för ett hårfritt resultat så länge som möjligt och minimal smärta.

Du ska inte sola eller bada på 24 timmar efter din vaxning.

 

Boka Tid